Info over de brugse racers

De Brugse Racers, wie zijn we, wat doen we?

Geschiedenis

In mei 2010 besloten enkele leden van voetbalclub van FC Coolcat (aangesloten bij de Amateursport VZW) het tussenseizoen te vullen met het rijden van diverse georganiseerde toertochten op de mountainbike en / of koersfiets.

 

Wat begon met een 3-tal mensen, werd al gauw een groep van om en bij de 10 man. Meer en meer jongens van deze groep werden gebeten door het fietsvirus en in een recordtempo werden nieuwe mountainbikes en / of koersfietsen aangeschaft.

 

Meer en meer ontstond de wens om in clubverband te gaan rijden en zo geschiedde…

 

Aanvankelijk was er nog de intentie om toe te treden bij de Knokse MTB-Club Wacky Racers, maar uiteindelijk werd er besloten om zelf een nieuwe Brugse wielerclub op te richten.

 

Aan Mario Matthys werd gevraagd om het voorzitterschap op zich te nemen en aan de kar te trekken. Stefan Jonckheere werd aangeduid als penningmeester, terwijl Igor Soete de taak van secretaris op zich nam.
Al snel werd contact opgenomen met DECCA NV uit Zottegem, voor het leveren van de nieuwe uitrustingen. Onder impuls van Mario werden al snel enkele bedrijven bereid gevonden om de club te sponsoren.  Zo reden maar liefst 11 Brugse Racers voor het eerst in de nieuwe clubkledij op de toertocht van Erwetegem op 16/09/2011.

 

Het initiatief kende een gigantische respons want bij de officiële voorstelling van de club op 26/08/2011 telt de vereniging reeds 25 leden. In september 2011 werd de club ook lid van de vwb (Vlaamse Wielerbond).

 

Zoals elke vereniging hadden de Brugse racers ook nood aan een locatie waar verzameld kan worden. Uitbater Jürgen Vermeulen van restaurant tearoom De Peerdeblomme te Assebroek was meteen verkocht voor het project en stelde graag zijn deur open voor de club. Wekelijks vind je de racers hier terug na hun trainingsrit op woensdagavond.

 

Op woensdagavond rijden de Racers meestal op de weg, in het weekend zoeken we hoofdzakelijk de onverharde paden op tijdens de georganiseerde toertochten, maar ook enkele georganiseerde regwitten zoals "De Ronde", "E3", "Kuurne-Brussel-Kuurne en "Van Petegem Classic" worden meestal opgenomen in onze kalender.

 

De Brugse Racers willen voornamelijk veel plezier beleven. Verder dan deelnames aan challenges voor amateurs rijken de ambities niet. Elke racer rijdt steeds onder het motto “deelname is belangrijker dan winnen” en ook “hoe meer zielen, hoe meer vreugd”.

 

Praktisch

Trainingen:
Gans het jaar doorlopend, elke woensdagavond om 18:30u. aan de Peerdeblomme (m.u.v. 1ste woensdag van de maand)
Gans het jaar doorlopend, 1ste woensdag van de maand om 18:30u. parking Damme
 

Ritten:
Elke zaterdag of zondag, gans het jaar doorlopend. Afspraken worden gemaakt via de website en / of facebook
 

Lid worden?
Voor meer informatie, raadpleeg ons clubreglement of neem contact op met het bestuur

Rekeningnummer
KBC BE90 7380 3319 4432

 

Bestuur

De Thuisbasis van de brugse racers

De peerdeblomme

Restaurant de Peerdeblomme

Weidestraat 313
8310 Assebroek

Tel. 050 67 62 74

Email. info@depeerdeblomme.be
Web. www.depeerdeblomme.be

 

Restaurant De Peerdeblomme, gelegen aan de oude spoorwegbedding te Assebroek Brugge, is de uitvalsbasis voor de Brugse Racers. Hier verzamelen we elke woensdagavond voor een gezamelijke trainingsrit. Zaakvoerder Jürgen verwelkomt iedereen hier graag, voor een dagschotel, lunch of voor een pannenkoek. Ook voor een verfrissend biertje bent u hier aan het juiste adres! Meer informatie op de website van de Peerdeblomme

Documenten

Ongevallen-aangifte WBV

Prijslijst Clubkledij Bioracer 2014

Clubreglement Brugse Racers

Clubreglement Brugse Racers / WBV

Login

Mij onthouden

paswoord vergeten